Tel : 0514 - 569 815 | Fax : 0514 - 569 289 | info@selectchemie.nl

Ontstoppings tips, vloeibaar of Korrels?

Je kunt op verschillende manieren proberen een verstopping op te lossen.Veel gebruikte manieren zijn het gebruik van ontstoppers, vloeibaar of korrels maar ook met een plopper, ontstoppingsveer, hogedruk of vacuümpomp. Alle methodes hebben hun voor en nadelen en zijn niet allemaal even succesvol. We zullen er een aantal op een rij zetten met de voor en nadelen.

Er zijn verschillende chemische ontstoppers te koop. De meest bekende -en tevens de slechtste- is soda ook wel caustic soda genoemd. Veelal te koop bij de apotheek, drogist of bouwmarkt. Zelf denk ik wel eens dat dit fabeltje opzettelijk in de markt is gezet, want de loodgieters hebben er een mooie klus aan als u dit in de afvoer heeft gegooid, ik zal uitleggen waarom.

Wanneer er een korrel of poeder in de afvoer wordt gegooid kan deze helaas nooit op de plaats van de verstopping komen, je afvoerleiding staat tenslotte vol met water. Indien het preventief in de afvoer wordt gegooid, is er nog een kans. Maar helaas heeft soda de nadelige eigenschap dat het alleen goed oplost met warm water. Een meter in de afvoerbuis kan je niet met warm water komen. Het gevolg is dat de soda afkoelt en zal kristalliseren in de afvoer en er ontstaat een keihard koek, verstening in de afvoer die er tenslotte “uitgehakt“ zal moeten worden door de loodgieter. Helaas zal dat niet altijd lukken en zal de gehele afvoerpijp vervangen moeten worden. Een mooie klus, voor de loodgieter dat veel geld zal gaan kosten.

Indien je en vloeibare ontstopper gebruikt, heb je dit probleem niet. Met en beetje geluk komt de vloeistof op de plaats van de verstopping en zal hij zijn werk doen. Deze middelen hebben niet de nadelige eigenschap om in de afvoer of riolering een harde koek achter te laten, maar blijven vloeibaar. Ik denk hierbij niet aan de ontstoppings middelen van de TV reclame of de bouwmarkt. Deze middelen zijn veel te slap om een verstopping op te lossen, of het duurt dagen voordat er ook maar een klein beetje resultaat is. Ook andere middelen uit het gootsteenkastje zullen een teleurstelling geven, maar kwaad kan het veelal niet.

Voor een goed product ga je naar een specialist, een plaats waar de loodgieter en vakman ook zijn spullen haalt. Select Chemie Power loodgieters ontstopper is alleen verkrijgbaar bij specialisten, waar je advies en uitleg krijgt over het product. Waar men de eigenschappen kent, en het niet meegeeft aan kinderen en mindervaliden, want Select Chemie Power ontstopper is een serieus professionele ontstopper, die net zo gevaarlijk kan zijn als een cirkelzaag bij verkeert gebruik. Ziet u Power ontstopper in de schappen staan bij de drogist of bouwmarkt, dan is dat niet de echte loodgietersontstopper van Select Chemie.

Om Power loodgietersontstopper moet je altijd vragen, en krijgt u altijd advies van de verkoper!

Power Loodgietersontstopper, makkelijk en snel.

Power loodgietersontstopper is een geweldig product voor het ontstoppen van de gootsteen, wasbak of WC. Power ontstopper heeft als eigenschap dat het vloeibaar en veel zwaarder is als water. Daardoor zakt Power ontstopper de afvoerbuis in, op zoek naar de verstopping. Daar gaat Power een chemische reactie aan met de vervuiling waarbij een hoge temperatuur ontwikkeling optreed. Met deze temperatuur ontwikkeling zal Power ontstopper vetten en zepen en andere vervuilingen doen oplossen in enkele minuten. Het brand zich als het ware door de afvoerbuis heen. Uiteraard moet je wel voorzichtig zijn met Power loodgietersontstopper en je aan de voorschriften en dosering houden. Ook mag je Power ontstopper nooit mengen met warm water of andere chemicaliën. Dit kan gevaarlijke reacties veroorzaken. Werk bij voorkeur altijd met een veiligheidsbril en beschermende kleding. Mors ook geen Power op kleding of aanrechtblad, dit kan vlekken en schade veroorzaken. Giet Power altijd rechtstreeks in de afvoer van de gootsteen of putje.

Voor hulp, advies of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Power loodgietersontstopper per liter
WERKINSTRUCTIEBLAD Select Chemie Power loodgietersontstopper
Correct gebruik Select Chemie Power loodgieters ontstopper in gootsteen
Foutief gebruik Select Chemie Power loodgieters ontstopper in gootsteen
Correct gebruik Select Chemie Power loodgieters ontstopper in douche afvoerleiding
Foutief gebruik Select Chemie Power loodgieters ontstopper in douche afvoerleiding